Αποδράστε στην Σκύρο

Η Σκύρος ένα νησί που περιβάλλεται από τα γαλάζια νερά του Αιγαίου, με πλούσια βλάστηση, εντυπωσιακή μορφολογία και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για διακοπές. Ανήκει στις Βόρειες Σποράδες και βρίσκεται απέναντι από την Εύβοια. Στην Σκύρο συνυπάρχει σε αρμονία η πράσινη βλάστηση με το γαλάζιο της θάλασσας δημιουργώντας εικόνες μοναδικής ομορφιάς.

Γραφικοί οικισμοί, κάθε ένας με τη δική του ξεχωριστή ομορφιά, συμπληρώνουν την πανέμορφη εικόνα της Σκύρου. Είναι προορισμός για διακοπές ηρεμίας και χαλάρωσης, αλλά και για διακοπές γεμάτες δραστηριότητες και περιπέτεια.

Στη Σκύρο θα βρείτε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας με πεντακάθαρα νερά, χρυσαφένιες αμμουδιές, όμορφα τοπία και σε πολλές περιπτώσεις με πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα.

Στην νότια πλευρά της Σκύρου, ζούν τα Σκυριανά αλογάκια, σήμα κατατεθέν της Σκύρου. Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας σας δίνει τη δυνατότητα εξάσκησης πολλών αθλημάτων όπως ορειβασία, αναρρίχηση, ποδηλασία, wind surfing, θαλάσσιο σκι, εκτός δρόμου διαδρομές με μηχανή ή εκτός δρόμου οχήματα.

Τα παραδοσιακά και αγροτικά προϊόντα της Σκύρου όπως τυριά, μέλι, βότανα, φρούτα και λαχανικά, κρέας, ψάρια και θαλασσινά, αποτελούν τις πρώτες ύλες για τη σκυριανή κουζίνα.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη